Депутатська комісія Одеської облради погодила спрощення доступу журналістів на сесії

28 листопада постійна комісія з питань регламенту Одеської обласної ради  розглянула звернення Інститут масової інформації щодо приведення регламенту у відповідність до чинного законодавства України в частині забезпечення прав журналістів на вільний доступ до засідань сесій депутатів.

Наразі одеським журналістами необхідно узгоджувати з прес-службою апарату Одеської обласної ради відвідування пленарних засідань. Регламентом визначено необхідність бути запрошеними для представників масової інформації, що не відповідає вимогам чинного законодавства, крім того  передбачена процедура припинення акредитації порушує принципи рівності. Загалом 6 статей наявного регламенту перечать нормам українського законодавства.

На цей час депутати  працюють над новим проектом регламенту Одеської обласної ради та прийняли до відома запропоновані рекомендації та підготовлений юристами ІМІ проект рішення.

Голосування за новий проект регламенту із зміненими нормами запланований на 21 грудня 2017 року.

Нагадаємо, що 5 жовтня 2017 року в Києві ГО “Інститут масової інформації” презентував результати дослідження “Рада дружня до медіа: оцінка стану дотримання ЗУ “Про інформацію” у регламентах місцевих рад”.