До 100-літнього ювілею Одеської кіностудії відкриють оновлений музей

На території Одеської кіностудії відкриють оновлений Музей історії кінематографічного мистецтва, знімальної та освітлювальної техніки. Меморандум про об’єднання зусиль задля цього підписали голова Одеської ОДА  Максим Степанов та голова правління ПрАТ «Одеська кіностудія» Андрій Осіпов. Зокрема, планується відновити будівлю «Сан-Донато», де відвідувачі зможуть ознайомитися з музейними експонатами. Про це повідомляє офіційний портал Одеської області.

«Ми пишаємося історією нашої кіностудії. Знаємо її по безлічі стрічок, на яких зростали покоління. Це і «В’язень замка Іф», «Д’Артаньян і три мушкетери», «Місце зустрічі змінити не можна». Без сумніву, про це необхідно розповідати. Впевнений, туристи також із великим задоволення будуть торкатися славетної історії кіно! Символічно, що підписання Меморандуму про створення Музею відбувається у день відкриття Дев’ятого Одеського міжнародного кінофестивалю. Кіно – це наша душа», — підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Меморандум також підтримало Одеське відділення Національної спілки кінематографістів України. Відкриття Музею історії кіно заплановано у 2019 році до сторічного ювілею Кіностудії.

Главком