Губернатор Одесской области намерен проверить законность передачи в аренду Летнего театр

Областные власти намерены проверить законность передачи в аренду земли Летнего театра в Горсаду.

Об этом сообщили в пресс-службе ОГА.

Ниже приводим заявление губернатора без купюр и правок на языке оригинала:

“Останнім часом в Одесі ми спостерігаємо ланцюжок схожих резонансних скандалів, які об’єднані одним: йдеться про об’єкти, які важливі для суспільства, для простих людей, і водночас вони дуже цікаві забудовникам. Так було і з проектом Зеленого театру в парку Шевченка, котрий так вподобали і одесити, і туристи. А цими вихідними такого ж роду конфлікт ми бачимо в міському саду Одеси, частину якого хочуть віддати під забудову. Ми поважаємо та заохочуємо інвесторів, але всі ці випадки у простих городян викликали почуття несправедливості. Такого не має бути, навіть якщо мерія сто разів права з точки зору законності процедур.

Я закликаю міськраду Одеси: на майбутнє, під час прийняття будь-яких рішень щодо відведення землі в місцях, які важливі для городян, мають цінність для Одеси, ії минулого та майбутнього, – враховувати не тільки законність процедур, а й питання справедливості та інтересу людей. Хоча щодо законності процедур теж є питання. Я прийняв рішення ініціювати перевірку законності дій, які зробили можливим потенційне будівництво ТРЦ на території Літнього театру.

Крім того, я наполегливо рекомендую міськраді Одеси провести переговори з інвестором щодо виділення альтернативної ділянки для забудови. А також запропонувати авторам Зеленого театру, який виселяють з парку Шевченка, перенести свій проект на територію Літнього театру в Міський сад. Під забудову ми цю територію точно не віддамо. Таких дозволів не буде. У кожному рішенні влади люди мають відчувати справедливість«.

Напомним, что в эту субботу в Горсаду прошла акция протеста, в результате которой пострадали более 20 сотрудников правоохранительных органов.