Одеські блогери зможуть відвідати антикорупційний тренінг. Подробиці

Інститут масової інформації запрошує блогерів та громадських активістів Одеси, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей на тренінг «Де шукати місцеву корупцію», який відбудеться в Одесі 10-11 вересня 2016р.

До участі запрошуються блогери та громадські активісти, що мають початковий досвід розслідування корупційних схем на місцевому рівні, учасники проекту «Ні корупції!»,грантери програми мікро-грантів Freedom House.

Цілі тренінгу полягають у розвитку спроможностей учасників у проведенні журналістських розслідувань, у кращому розумінні як функціонують комунальні підприємства та як захистити місто від незаконної забудови.

Теми, які будуть висвітлені на тренінгу:

  • Особливості реформи управління та контролю за комунальними підприємствами (експерт Інституту політичної освіти Тарас Случик)
  • Як боротися із незаконними забудовами за допомогою законів України (адвокат, голова ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» Марина Соловйова)
  • Підводні камені при створенні журналістського розслідування. Майстер-клас журналіста-розслідувача, засновника агентства журналістських розслідувань та ведучого програми «Слідство.Інфо» Дмитра Гнапа.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників, компенсують витрати на проїзд за наявності квитків.

Бажаючі подати заявку повинні заповнити її онлайн тут.

Останній термін подання – 1 вересня 2016 р. Кількість місць –обмежена.

Тренінг проводиться в рамках проекту “Блогери проти корупції” за підтримки Freedom House та Міністерства закордонних справ Норвегії.