Україна та ЄС спільно працюватимуть над створенням більших можливостей та переваг для бізнесу

Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, Україна та Європейський Союз провели Друге засідання Комітету асоціації Україна-ЄС у торговельному складі. Українську делегацію на переговорах очолила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Торговий представник України Наталія Микольська, європейську — Головний Радник Генерального Директорату “Торгівля” Європейської Комісії Єва Сінов’єц.

В ході засідання сторони обговорили спектр питань, що стоять на порядку денному торговельних відносин між Україною та ЄС.

«Для нас це важливий інституціональний захід, адже ринок ЄС у фокусі Експортної стратегії України. За останніми даними, експорт товарів з України до країн Європейського Союзу за 7 місяців 2017 року збільшився на 2 млрд дол. (або на 25,9%) і склав 9,5 млрд дол. А частка експорту до ЄС серед торговельних партнерів України зросла до 40% проти 38,8% у відповідному періоді минулого року», – повідомила Наталія Микольська.

За її словами, важливо і далі  спільно працювати для відкриття додаткових можливостей вільної торгівлі.

Слід зазначити, що це безпосередньо вплине на використання та на значне поліпшення портової структури України

В ході заходу  Сторони констатували прогрес у виконанні положень Торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Зокрема, амбітний порядок денний охопив дискусію з питань технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних заходів, публічних закупівель, конкуренції та державної допомоги, захисту прав інтелектуальної власності, транспортних, фінансових та телекомунікаційних послуг.

Делегації сторін також відзначили важливість вступу в дію з 1 жовтня додаткових преференцій ЄС для певних сільськогосподарських та промислових товарів з України.