Нещодавно в Одесі потонули два підлітки: всього по області 25 загиблих

Станом на 3 серпня в Одеській області зафіксовано 25 випадків смерті на воді, серед них двоє дітей. Торік статистика складала 20 осіб і теж двоє неповнолітніх. 

«Попри заборону купання в акваторії Чорного моря, це і дрейфуючі міни, як ми знаємо, це небезпека захворювання на інфекційні хвороби й інші шкоди, — люди все одно нехтують правилами перебування в прибережній смузі», — заявив Сергій Готко, директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської ОВА. 

Остання трагічна подія на воді була 26 липня — тоді хлопець 2007 року народження вийшов на пірс під час шторму, звідти його знесло морською хвилею. Пошуки тіла продовжуються. У той же день на пляжі Ланжерон підняли тіло юнака 2004 року. 

Водночас за декілька днів до трагедії, повідомлялося про самовільну детонацію морських мін в області.

За сім місяців у морі загинули 3 особи, на річках — 7 і в закритих водоймах — 15. Серед них 21 чоловік і дві жінки, а також два хлопчики. Середній вік загиблих трохи більше, ніж 41. 

«Ми не мали випадків пов’язаних саме з отруєнням у результаті купанні у воді або інших випадків. Щодо мінної діяльності — на жаль, окремі випадки ми маємо», — підкреслив Сергій Готко.

Джерело