В Одесі помітили комах, схожих на азіатських тигрових комарів

Фото таких комах публікують одесити у місцевих пабліках, повідомляє Українська Служба Інформації. Одесити повідомляють, що на таких комарів майже не діють захисні спреї

Комаха схожа на азіатського тигрового комара. Їх так назвали через білі смуги на лапках і на черевці. Цей кровосос здатний переносити як мінімум 22 види арбовірусів, у тому числі лихоманку денге, вірус Західного Нілу та чікугуні.

Про цю комаху заговорили ще у 2012 році. За даними Ліверпульського університету, більша частина Західної Європи придатна для життя комара. Із вторгненням непроханого гостя також зіткнулися США та Австралія.

Основна небезпека полягає в тому, що комари починають поширювати тропічні захворювання, які привозять з собою мандрівники, що приїхали з далеких країн.

Наприклад, у 2007 році через цього комара в Італії вибухнула епідемія вірусу чикугуньї, а в 2010 році в Хорватії десять людей, яких вкусили комари, заразилися лихоманкою денге.

В Одесі помітили небезпечних комарів (фото) — УСІ Online

Азіатським тигровим комарам не потрібні для розмноження великі водойми — досить калюж. Личинки комара здатні переносити тривалу посуху і починають своє життя лише з настанням дощів. Це дуже ускладнює їхнє повне винищення.

Втім, науковці зазначають, що тигровий комар передає хворобу через укус, а для цього необхідне джерело інфекції. Якщо джерела немає, то комарам нічого переносити.