Водію, який “катав на капоті” працівників ТЦК, обрали запобіжний захід

У Приморському суді Одеси обрали 5 липня запобіжний захід чоловіку, який прокатав на капоті працівників ТЦК 20 червня у Приморському районі. Два місяці він проведе під вартою у СІЗО без права внесення застави.

Сторона обвинувачення звернулася із клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи застави. Сторона захисту просила про домашній арешт. Вчора водій сам прийшов до слідчих.

Адвокат обвинуваченого Ігор Маракушев розповів, що буде подавати апеляцію: “Усі обставини вказують на те, що підсудний не буде ховатися від слідства. Він зізнався та самостійно прийшов із повинною до слідчих органів. Нема об’єктивних підстав обирати для нього максимально жорсткий виключний запобіжний захід як тримання під вартою”.

Що відомо:

  • 20 червня в Одесі водій прокатав двох працівників Територіального центру комплектування на капоті автівки, відео розповсюдили у соціальних мережах.
  • Ввечері на ситуацію відреагували в Одеському обласному ТЦК та СП. Там повідомили, що поліція оголосила в розшук чоловіка. За їхніми даними, інцидент стався на одному з блокпостів. Постраждали двоє військовослужбовців, які виконували оповіщення громадян. Один з них отримав травму голови.
  • На відео, яке поширилось у соцмережах, четверо чоловіків у військовій формі намагаються затримати автівку. На капоті машини — ще кілька людей у військовій формі. Автівка робить звертає на повороті та їде геть.

Джерело