Директор одного з одеських департаментів до понеділка сидітиме в СІЗО

26 липня слідчі СБУ затримали Директора департаменту муніципальної безпеки Одеської мерії Віктора Кузнєцова. Його звинувачують у закупівлі бронежилетів та елементів військової екіпіровки за завищеними цінами.

Цікаво те, що буквально за декілька годин після затримання Київський районний суд відправив топ-чиновника в СІЗО на 2 місяці з можливістю вийти під заставу у розмірі 2,3 млн грн. Одеські громадські діячі припускають, що вже в понеділок ця застава буде внесена.

Нагадаємо, що Кузнєцов раніше засвітився в низці скандалів. Так 27 листопада 2023 року співробітники “Муніципальної варти” штурмували КП “Одесміськелктротранс” – люди у камуфляжі ходили з дубинками по кабінетам. Все це виглядало як акція залякування. Серед “штурмовиків” була людина схожа на Кузнєцова. Але Кузнєцов потім заперечував свою присутність там.

Також ЗМІ в 2021 році публікували розслідування, в якому стверджувалося, що Кузнєцов за допомогою Муніципальної варти “обілечує” 90% всіх кіосків, дрібних кафе і ресторанів на березі моря, змушуючи їх перераховувати кошти у благодійний фонд свого родича “НА ВАРТІ ДОБРА”.

Джерело