Голодування бойового медика в одеській лікарні: що з цим робитиме ОВА

Одеська обласна військова адміністрація розпочала процес переведення обласної психіатричної лікарні №2 на кейтерингове обслуговування після того, як бойовий медик Петро Конопля оголосив голодування через неналежні умови в медзакладі.

Поки тривають тендери на нову систему харчування, місцевий бізнес надає тимчасову допомогу з постачанням їжі для пацієнтів. Одеська ОВА координує ці зусилля через профільний департамент, який інформує підприємців про потреби лікарні.

У медзакладі також триває перевірка, яка має завершитися до 1 вересня. Вона спрямована на виявлення як об’єктивних проблем, так і можливих порушень з боку персоналу.

З 2023 року лікарня перебуває в процесі ремонту. Наразі в закладі замінено вікна, відремонтовано дах і каналізацію, а також покращується облаштування палат, куди поступово переводять пацієнтів. Адміністрація наголошує, що лікарня тривалий час не оновлювалася, і нинішньому керівництву дісталися значні борги та незадовільні умови для утримання пацієнтів.

Раніше повідомлялося, що Петро Конопля припинив голодування після того, як до лікарні почали доставляти їжу волонтери, включно з патронатною службою “Янголи Азову”.

Джерело