Італія готова спрямувати на відновлення Одеси до 45 млн євро

В одеській мерії відбулася зустріч з керівником офісу «Агенція співпраці заради розвитку» Італійської Республіки (AICS) паном Пʼєтро Піппі.

Сторони обговорили деталі співпраці в рамках Меморандуму щодо відновлення Одеси, підписаного на конференції URC-2024 в Берліні на рівні Міністерства закордонних справ Італії та Мінвідновлення України.

“Це ще один напрямок нашого партнерства. Проте ми робимо тільки перші кроки на шляху, який буде довгим. І сьогодні ми тут, щоб обговорити різні механізми надання допомоги, а також  запити і потреби які є саме у міста”, -зазначив пан Пʼєтро Піппі.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу photo_2024-07-02_21-33-31-1024x768.jpg

Було відзначено, що в рамках Меморандуму Італія вже готова спрямувати на відновлення Одеси до 45 млн євро. Фокус цього проєкту спрямований на збереження культурної спадщини. Необхідно визначити пріоритетні об’єкти в місті, які потребують відновлення. Для цього протягом тижня відбуваються консультації AICS з керівництвом міста та області, культурними інституціями.  Заплановано створення управлінського комітету, куди увійдуть представники міністерств обох країн, одеської мерії та ОВА.

ОдесаОфіційно