Кінбурнська коса на Миколаївщині стратегічно важлива і для України, і для Росії — ВМС

Станом на серпень 2024 року Кінбурнська коса на Миколаївщині залишається стратегічно важливою територією як для України, так і для Росії.

Російські війська продовжують обстрілювати південні райони Миколаївської та Херсонської областей з цієї території, а також контролюють акваторію Дніпро-Бузького лиману, який є важливим шляхом до морських портів Миколаєва.

Про це розповів речник Військово-Морських сил Дмитро Плетенчук під час телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

Він пояснив, що з Кінбурнської коси росіяни мають змогу обстрілювати цивільні судна, які намагаються увійти в акваторію Дніпро-Бузького лиману та далі — до морських портів. Плетенчук також підкреслив наявність мінної небезпеки в лимані.

“Цю акваторію треба обстежувати щодо мінної небезпеки, тому що саме в неї впадає з Херсонщини Дніпро і, відповідно, туди, після знищення росіянами Каховської ГЕС, могло потрапити багато вибухонебезпечних предметів. Якщо там судна змивало, то що там казати про міни”, — зазначив Плетенчук.

Керівник пресцентру зазначив, що контроль над Дніпро-Бузьким лиманом має велике значення як для України, так і для Росії.

Раніше Плетенчук повідомляв, що російські війська з Кінбурнської коси практично щодня завдають ударів по Очаківській та Куцурубській громадах, а також завдають шкоди заповідній зоні півострова.