Майно одеського дослідного інституту задешево продали з аукціону

В Одесі Фонд Держмайна провів аукціон з продажу єдиного майнового комплексу «Одеський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» на вул. Космонавтів, 34.

Торги почалися с позначки 4,9 млн грн. Змагалися 8 учасників. Адміністративні будівлі інституту площею понад 3000 кв. метрів, 3 авто Renault DUSTER 2018 року випуску та зареєстровані земельні ділянки загальною площею 0,3628 га продали за 25,8 млн гривень. Вартість тільки авто складає близько 1,5-1,8 млн гривень. На будівлі залишиться 24 млн гривень, що дорівнює вартості 8000 грн за кв. метр, або менше 200 доларів.

Інститут продали з умовами:

– погашення боргів із заробітної плати та перед бюджетом протягом 6 місяців;
– недопущення звільнення працівників підприємства з ініціативи нового власника чи уповноваженого ним органу протягом 6 місяців з дня переходу до нього права власності.

Дуже складно зрозуміти логіку держави. Київський районний суд Одеси не вміщується в будівлі колишнього дитячого садочку і тягне з бюджету мільйони гривень на перебудову. Витратили вже 34 млн гривень у 2021 році. Останній проект вимагає ще 106 млн гривень. А ось є адміністративна будівля на продаж, де той суд з легкістю зможе розміститися. Але ні, інститут продали за 25 млн гривень, а потім все одно з бюджету – муніципального або державного будуть шукати 106 млн на перебудову суду.

Джерело