Мешканців Одещини просять підтримати петицію про надання земляку звання Героя України

До президента звернувся Василь Дмитрович Мазурик від імені батьків, родини, друзів та всіх, хто знав 22- річного Олександра Воротила.

Олександр Воротило народився 20 грудня 2001 року в Березівці Балтського району. Там же він закінчив школу. Після закінчення школи він до 2022 року вчився в Одеської академії сухопутних військ, яку закінчив зі званням лейтенанта.

Ще будучи курсантом, Олександр став на захист України. Був направлений на Миколаївський напрямок, потім переведений на Луганський. Службу проходив в 4-й парашутно-десантній роті 1-го парашутно-десантного батальйону в/ч А1126, був командиром взводу, потім призначений командиром роти.

Він був відповідальним, активним та цілеспрямованим юнаком, який з раннього дитинства мріяв стати військовим офіцером. Наполегливо йшов до своєї мети, та всім серцем вірив у перемогу України. Кожний мешканець громади схиляє голову перед відважністю, стійкістю та патріотизмом Олександра. Пам’ять про Героя назавжди залишиться в наших серцях. Він був, є і буде справжнім сином України – згадують Олександра земляки.

Загинув молодий воїн 8 лютого 2024 року, рятуючи пораненого побратима на Авдіївському напрямку, в населеному пункті Новоселівське Луганської області.

Наразі земляк Олександра від імені рідних молодого командира та всіх, кто був з ним знайомий, на сайті президента зареєстрував петицію про присвоєння йому звання Героя України посмертно. На момент створення публікації звернення вже набрало майже 14 тисяч голосів з необхідних 25 тисяч.

Джерело