Морську охорону у Чорному морі обладнали двома “Металевими акулами”

Морська охорона України у Чорному морі отримала два нові катери Metal Shark, оснащені сучасними системами навігації, керування, автоматичного пожежогасіння та відеоспостереження. За словами морських прикордонників, ці катери відрізняються високою швидкістю, маневровністю, комфортом та ергономікою.

Нещодавно корабельно-катерний склад Морської охорони Державної прикордонної служби України поповнився цими катерами, які були передані прикордонному відомству від уряду США в межах спільного проєкту із Відділом оборонного співробітництва ODC та за підтримки Програми експортного контролю та безпеки кордонів EXBS.

Фото: Державна прикордонна служба України

Американські катери вже стали надійними помічниками моряків-прикордонників на морських та річкових ділянках і залучаються до охорони та оборони державного кордону України, а також до забезпечення безпеки морського коридору у Чорному морі.

Співпраця з міжнародними партнерами є важливим кроком у модернізації корабельного-катерного складу Морської охорони України.

Фото: Державна прикордонна служба України

ДПСУ також нагадала, що минулого року військовослужбовці з-поміж корабельно-катерного складу загонів Морської охорони пройшли навчання з управління та експлуатації малих патрульних катерів у США.

Навчання відбулося на базі суднобудівної компанії Metal Shark, яка спеціалізується на виготовленні катерів з алюмінієвими корпусами.

Фото: Державна прикордонна служба України

Джерело