На фронті загинув прикордонник з Одещини

На фронті під час виконання бойового завдання поліг прикордонник з Одеської області штаб-сержант Віталій Дєвкін. Він був старшим техніком мінометної батареї механізованого батальйону. Про це 18 серпня повідомив міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Віталій Дєвкін був уродженцем Луганської області. Після школи він оволодів професією автослюсаря, а до міста Ізмаїл потрапив у 1994 році, коли пішов служити до Прикордонних військ. У період із 2012 до 2020 року чоловік служив старшиною на острові Зміїний.

У 2020 році, після 32 років служби, пішов на пенсію, однак після повномасштабного вторгнення, не вагаючись, став на захист Батьківщини. Віталій воював у найгарячіших ділянках фронту: у Бахмуті, на Мар’їнському, Авдіївському та Курському напрямках. Ще до початку повномасштабної його нагородили відзнакою “Ветеран військової служби” та медаллю “20 років сумлінної служби”, а після російського вторгення за героїзм воїну вручили медаль “Незламним героям російсько-української війни” за оборону Авдіївки та відзнаку Головнокомандувача ЗСУ “Золотий хрест”.

У вільний від виконання бойових обов’язків час Віталій спілкувався зі своїм єдиним сином, який служить у Морській піхоті. Їхня остання розмова відбулася в ніч проти 13 серпня. Героя поховають на Алеї Слави на Новому цвинтарі. Дата прощання поки що невідома.

Джерело