На Іграх Нескорених Україну представлятимуть 35 ветеранів, троє – з Одещини

Україну на Іграх Нескорених наступного року у Канаді представлятимуть 35 ветеранів та військовослужбовців, серед них — троє з Одеської області. Про таке  повідомили на урядовому порталі.

Олексій Притула — старший солдат ЗСУ. У вересні 2022 року поблизу Ямполівки на Донеччині при отримав мінно-вибухову травму і як результат травматичну ампутацію обох ніг. Олексій, бувши на своєму робочому місці, стикнувся з агресією з боку одного з відвідувачів після того, як показав протези.

Олексій Васильєв — солдат ЗСУ, отримав поранення у березні 2023 року під Бахмутом.

Ілля Пилипенко — матрос ЗСУ, поранений у вересні 2022 року поблизу Білогірки у Херсонській області, коли його танк підірвався на міні.

Учасник відбору до Ігор нескорених у метанні диска, 1 червня 2024. Cуспільне/Тетяна Джафарова
  • Ці Ігри стануть сьомими в історії та триватимуть з 6 до 17 лютого 2025 року в двох містах Канади: Ванкувері й Вістлері. Перші Invictus Games відбулися у 2014 році в столиці Сполученого Королівства Лондоні. Змагання заснував герцог Сассекський, принц Гаррі.
  • До програми прийдешніх Ігор увійдуть 11 адаптивних видів спорту, зокрема вже звичні для цього турніру веслування на тренажерах, плавання, волейбол сидячи та баскетбол і регбі на кріслах колісних. Також уперше до них додадуть зимові види: гірськолижний спорт, сноубординг, біатлон, лижні перегони, скелетон і керлінг.
  • Україна впʼяте змагатиметься на Іграх нескорених. Дебютували “синьо-жовті” на турнірі 2017 року в канадському Торонто.
  • Ігри нескорених — міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. В іграх беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани. Засновником ігор став принц Гаррі.

Джерело