На кордоні з Одещиною зафіксовано випадки чуми кіз та овець

Випадки захворювання на чуму дрібних жуйних зафіксували на у населених пунктах в Румунії, які знаходяться в безпосередній близькості з Одеською областю. Існує висока ймовірність занесення збудника цієї хвороби на територію Ізмаїльського району. Про це повідомляє Головне управління Держспоживслужби в Одеській області.

У зв’язку з епідситуацією, яка склалася у румунських населених пунктах через захворюваність кіз та овець на чуму в Одеському регіоні, зокрема у п’ятнадцяти прикордонних населених пунктах Ізмаїльського району, наразі вживаються ветеринарно-санітарні заходи щодо недопущення поширення хвороби.

Відомо, що фахівці вже визначили загрозливу зону та встановили відповідні обмеження.

Зазначимо, що чума дрібних жуйних – це контагіозна вірусна хвороба овець і кіз з гострим та підгострим перебігом та має високий рівень летальності у тварин. Чума спричиняє гарячку у тварин, виразкові ураження слизової оболонки ротової порожнини, геморагічний гастроентерит, ураження лімфоїдної системи й розвиток пневмонії.

Держспоживслужба закликає власників жуйних, при ознаках захворювання чи у разі незвичної поведінки тварин, у випадку масової загибелі, сповістити спеціалістів державної ветеринарної служби.

Джерело