На Одещині розподілено майже 2,8 тисячі ноутбуків для освітян

Громади Одеського району отримали ноутбуки для вчителів, про це повідомляє Біляївська громада.

Як йдеться, на Одеський район загалом розподілено 1622 ноутбуки НР та 1146 Chromebook.

Зазначається, що розподіл відбувався пропорційно до забезпечення потреб педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, з урахуванням запитів територіальних органів управління освітою, але в межах отриманої кількості.

Це результат національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю» завдяки домовленостям Міністерства освіти і науки України, Міністерство цифрової трансформації України з компанією «Google» та за підтримки ЮНЕСКО та за сприяння Olena Zelenska Foundation / Фундація Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти (GBC-Education) та проєкту «Цифровий актив для України» компанії HP та Microsoft.

Chromebook – це новий тип комп’ютера, який працює на базі операційної системи Google Chrome OS з хмарним сховищем, вбудованими продуктами Google і кількома рівнями безпеки. Ця операційна система відрізняється від звичних операційних систем, однак саме ця ОС дозволить полегшити освітянам використання інструментаріїв від Google, а також покращить роботу вчителя направлену на підвищення знань, умінь та навичок учнів в освітньому процесі. Пристрої компактні, мобільні та працюють без підзарядки увесь день. Також є електронні таблиці, шаблони презентацій і текстовий редактор. Все, аби педагоги якісно організовували дистанційні уроки.