На Одещині затримали злодія в законі та його підлеглих

Працівники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції повідомили про підозру так званому “злодію в законі” на прізвисько “Лавасогли-Батумський”, який, за даними поліції, має тісні зв’язки з криміналітетом російської федерації.

Також, за даними поліції оголосили про підозри, його п’ятьом “підлеглим” повідомили підозру, двох так званих “смотрящих” затримали. Крім того, вирішується питання про примусове випровадження представників криміналітету з оточення “злодія в законі”.

Встановлено, що за участю підсанкційного “злодія в законі” на прізвисько “Лавасогли-Батумський” відбулося злочинне зібрання, де визначилися з кандидатурами осіб та призначили їх так званими “смотрящими” у СІЗО та за містом Чорноморськ. Окрім того, обрали осіб серед арештованих та з волі, які будуть відповідати за збір та розподіл коштів “злочинної каси”, а також за “кураторство” злочинних груп, які планують “працювати” на території області.

Відомо, що 41-річний уродженець Грузії “злодій в законі” “Лавасогли-Батумський” входить до найближчого оточення “злодія в законі” на прізвисько “Шакро Молодий”, який підтримує війну рф проти України та дав своє “добро” на участь російських ув’язнених у бойових діях. Маючи дружні відносини з “Лавасогли-Батумським”, “Шакро Молодий” хотів використати його зв’язки на користь держави-агресора.

Загалом на підставі зібраних в ході слідства доказів шістьом представникам криміналітету повідомили підозру. Серед них – “злодій в законі” на прізвисько “Лавасогли-Батумський”, четверо так званих “смотрящих” – за держустановою “Одеській слідчий ізолятор” та за окремими її корпусами, за містом Чорноморськ, а також колишній “куратор” за цим містом.

Представникам найвищої ієрархії злочинного світу інкримінують встановлення або поширення злочинного впливу та організацію, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці)).

Крім того, за результатами проведення 29 санкціонованих обшуків за місцями мешкання та утримання підозрюваних, а також наближених до них осіб, вилучили зброю, гроші, заборонені в обігу речовини, автомобілі, а також “інструкції”, як себе поводити та що говорити у разі викриття правоохоронцями.

Джерело