На Одещині до ТЦК прямо з обшуку забрали адвоката

У Рені, місті на Одещині, адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в межах кримінального провадження, затримали і силоміць доправили до ТЦК СП.

Адвокат перебував у м. Рені за дорученням Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Він здійснював захист осіб, затриманих правоохоронними органами.

Під час обшуку у приміщенні йому повідомили про необхідність негайного відвідування ТЦК СП. Після відмови адвоката з’явилися озброєні особи, які силою доставили його до мікроавтобуса із прихованими державними номерами та відвезли до ТЦК.

У Раді адвокатів Одеської області ці дії оцінили як грубе порушення гарантій адвокатської діяльності. Зазначено, що будь-які втручання і перешкоди здійсненню адвокатської діяльності заборонені; життя, здоров’я, честь і гідність адвоката та його сім’ї перебувають під охороною держави.

У заяві Ради адвокатів Одеської області йдеться, що за зверненням адвоката будуть ужиті заходи реагування на порушення прав та гарантій реалізації адвокатської діяльності.

Джерело