На Одещині викрили 23 чоловіків, які намагалися покинути країну зерновозом

В Одеській області прикордонники з Подільського загону затримали групу з 23 чоловіків, які намагалися виїхати з країни на зерновозі. Ці особи походили з різних областей України: Київської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Луганської, Черкаської, Запорізької, Чернігівської та Сумської.

За інформацією прикордонників, подія сталась рано вранці 9 липня на околиці одного з сіл Подільського району. Чоловіки, ймовірно, намагалися потрапити до Придністровського регіону Молдови, виконуючи вказівки адміністратора телеграм-каналу.

Фото: Держприкордонслужба

За послуги кожен з них віддавав від 5 до 16 тисяч доларів, оплативши всю суму на криптогаманець. Чоловіки були підвезені до прикордоння на зерновозі, звідки мали пішки переходити державний кордон.

Наразі встановлюється коло осіб, що мали відношення до цієї події, і розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за статтею 332 Кримінального кодексу України.

Затриманим складено протоколи про адмінправопорушення за частиною 2 статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що може призвести до штрафу або адміністративного арешту. Справи буде розглядати суд.

Джерело