На Одещині затримали трьох різних браконьєрів за один день

Третє жовтня 2024 року виявилось урожайним на затриманих браконьєрів. Їх виявили в трьох різних місцях. Про це повідомляє пресслужба Одеського рибоохоронного патруля.

Так зранку на озері Катлабуг біля села Утконосівка Сафьянської ТГ Одеської області державні інспектори затримали громадянина 1961 р.н., який здійснював лов риби на дерев’яному човні плоскодонка з підвісним мотором, використовуючи заборонені знаряддя лову, 5 ліскових сіток. Порушник незаконно виловив 47 кг риби, чим спричинив збиток рибним запасам України на суму 208 930 гривень.

Возможно, это изображение 2 человека

Годиною пізніше інспектори у тому ж складі виявили грубе порушення правил рибальства на озері Ялпуг поблизу села Озерне Сафьянської ТГ Одеської області. Тут громадянин 1965 р.н. на дерев’яному човні плоскодонка здобував водні біоресурси за допомогою 4 ліскових сіток. Таким способом він виловив 18 кг карася та сазана, спричинивши збитки державі на суму 90 168 гривень.

Возможно, это изображение морская мшанка

В цей же день під час проведення заходів з охорони водних біоресурсів на території Шаболатського лиману поблизу села Приморське державні інспектори затримали порушника, який за допомогою 5 сіток виловив 355 екземплярів риби, зокрема гостроноса, бичка, ставриду та оселедця. У цьому випадку збиток рибним запасам України склав 561 119 гривень.

Возможно, это изображение 3 человека

На усіх порушників складено протоколи за статтею 85, ч. 4 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства – рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову). Здобута риба, знаряддя лову, човни та підвісний мотор вилучені. Готуються матеріали для відкриття кримінальних справ.