На півдні України затримали агента РФ, який шпигував за підрозділами морської піхоти

Возможно, это изображение 3 человека и текст

Служба безпеки затримала ще одного агента ФСБ, який діяв у Миколаєві. Зловмисник шпигував за підрозділами українських військ, які обороняють портове місто. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Найбільше ворога цікавили пункти базування морської піхоти ЗСУ, а також логістичні центри з озброєнням та боєприпасами. Для збирання розвідданих окупанти задіяли агента – колишнього місцевого ув’язненого, який майже 20 років провів у тюрмах за вбивство, пограбування та розбій.

У поле зору російської спецслужби фігурант потрапив під час перебування за ґратами, а після виходу на волю на нього через месенджери вийшов кадровий співробітник фсб. Російський спецслужбіст запропонував колишньому в’язню співпрацю в обмін на гроші.

Отриману інформацію агент направляв своєму російському куратору через месенджер у вигляді фото- та відеофайлів з текстовим описом. Служба безпеки завчасно викрила зрадника, задокументувала його злочинні дії і затримала «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його листування з окупантами. Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Спецоперацію проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.