Нічна дронова атака по півдню України тривала понад 5 годин

Ворог спрямував БпЛА-камікадзе типу “Shahed-131/136” з акваторії Чорного моря та тимчасово окупованої Херсонщини на 3 регіони.

10 дронів підрозділам протиповітряної оборони вдалось знищити:
5 – на Одещині, 3 на Миколаївщині, 2 на Вінниччині.

На жаль, не вдалося уникнути влучань. Ворог поцілив по цивільній інфраструктурі Одеси. Ударом ворожого безпілотника пошкоджено недобудовану багатоповерхівку, вибито скління. Також
зафіксовано пошкодження будівлі навчального закладу – пробитий дах перекриття, вибиті вікна.

В Миколаєві ворог знов влучив по цивільній інфраструктурі. Пошкоджені житлові будинки, промисловий об’єкт та спортивно-оздоровчий комплекс. Виниклу пожежу оперативно ліквідовано фахівцями ДСНС. Інформації про постраждалих не надходило.

На Вінниччині уламками збитих БпЛА спричинено пожежу на одному з інфраструктурних об’єктів. Вогонь вдалося локалізувати. Вогнеборці завершують роботи з ліквідації. Постраждалих немає.

Сили оборони півдня України

Оновлено.

Наслідки ворожої нічної дронової атаки на Одесу.
Розбити коледж, налякати дітей, порушити навчальний процес – все це засоби терору, якими ворог тисне на мирних одеситів.

За уточненими даними під час нічної атаки постраждали двоє патрульних поліцейських, які прямували на місце влучання для надання допомоги громадянам. Під час повторного вибуху отримали мінно-вибухові травми. Госпіталізовані, їх стан стабільний.

Сили оборони півдня України