Одеські депутати думають виділити КП «Парки Одеси», які визнали критичною інфраструктурою, понад 2 млн грн

На сесії Одеської міської ради пропонується виділити кошти з бюджету Одеської міської територіальної громади для підтримки КП “Парки Одеси”. Гроші скерують на виплату заробітної плати та оплату послуг постачання газу для Вічного вогню біля пам’ятника Невідомому матросу на Алеї Слави у центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка.

Про це йдеться в проєкті рішення “Про внесення змін до Міської цільової програми розвитку культури в Одесі на 2022 – 2024 роки”, повідомив Центр публічних розслідувань.

Підприємству виділять 2 мільйони 748,1 тисячі гривень.

Згідно з пояснювальною запискою, КП “Парки Одеси” працює для задоволення міських та суспільних потреб, організовуючи та проводячи тематичні, танцювально-розважальні, інформаційно-виставкові, спортивно-оздоровчі та інші заходи.

Ці заходи спрямовані на підтримку патріотичного настрою внутрішньо переміщених громадян, військовослужбовців на реабілітації та гостей міста під час воєнного часу.

Також у записці зазначено, що розпорядженням Одеської військової адміністрації від 27.10.2023 року №899/А-2023, КП “Парки Одеси” визначено критично важливим об’єктом для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період на території Одеської області.

Тому комунальне підприємство, яке організовує різноманітні заходи в парках Одеси, визнано критично важливим об’єктом.