Одеські депутати погодили збільшення суми видатків на ЗСУ

На сесії Одеської міської ради депутати прийняли рішення збільшити видатки на підтримку Збройних Сил України. Згідно з ухваленою програмою “Безпечне місто”, у бюджеті на 2024 рік планується виділити додаткові 147,7 мільйона гривень.

Це зробить загальну суму коштів, спрямованих на підтримку обороноздатності, що фінансуються з міської казни, до 462 мільйонів гривень на цю програму, передав кореспондент “Інформеру” з трансляції сесії Одеської міської ради.

Заступниця міського голови Світлана Бедрега наголосила на важливості цих інвестицій у забезпечення безпеки та захисту міста в умовах сучасних геополітичних викликів. До цього моменту вже було виділено значні кошти з бюджету на підтримку військових за двома програмами, загалом на сьогодні обсяг фінансування склав понад 1 мільярд гривень.

Також було зазначено про надання одноразової матеріальної допомоги мобілізованим особам, на сьогодні реалізованою на суму 7,2 мільйона гривень з запланованих 20 мільйонів. Департамент соціальної політики продовжує обробку всіх заявок на цільові виплати.

Згідно з заступницею міського голови, втрата більше мільярда гривень додаткових коштів у зв’язку зі спрямуванням військового податку на доходи фізичних осіб до держбюджету у 2023 році стала серйозним викликом для фінансування потреб оборони міста.