Одеські фонтани починають консервувати на зиму

Комунальні служби Одеси розпочали підготовку міських фонтанів до зимового періоду. Першим на цю процедуру вивели фонтан на Привокзальній площі. Після цього планується “законсервувати” фонтани «Водограй» на вулиці Косовській та «Русалонька» у парку Перемоги.

Фото: Одеська міська рада

Інші фонтани, що розташовані в міських парках, припинять роботу до середини жовтня, тоді як фонтани в центральній частині Одеси будуть “законсервовані” останніми. Таким чином, до початку листопада всі міські фонтани повинні бути підготовлені до зими.

Протягом останніх років КП «Сервісний центр» застосовує практику повного запечатування чаш фонтанів, що розташовані в Міському саду, парку Шевченка («Ваза Мала») та сквері Космонавтів.

Фото: Одеська міська рада

У міськраді зазначили, що з початку війни повністю “законсервували” чотири фонтани, які знаходяться в зоні ЮНЕСКО, а саме: Фонтан-меморіал пам’яті жертв німецько-румунських фашистів, фонтан «Петя та Гаврик», фонтан «Діти та жабеня» та колодязь-фонтан «Джерело».

Загалом на балансі КП «Сервісний центр» перебуває 27 міських фонтанів, з яких у 2024 році було розконсервовано 17. Процес розконсервування фонтанів планується розпочати вже в середині весни, з першим включенням фонтанів у центрі міста до 1 квітня, а решта – з квітня.

Джерело