Одеські готелі нарешті заповнили туристи

Це сталося вперше з початку повномасштабної війни. Причин декілька – і аномальна спека, і неможливість для туристів відвідати інші курорти. Цими вихідними наше місто відвідали від 40 до 60 тисяч туристів.

Про це кореспондентові Української Служби Інформації повідомив підприємець, експерт туристичної галузі Фазіль Аскеров. Зокрема, експерт зазначив на своїй сторінці в соцмережі, що в Одесі готельєрам знадобилася табличка «Вільних номерів немає», і це вперше з 2022 року, тобто з початку повномасштабного вторгнення.

Фазіль Аскеров зазначив, що подібне не могло статися минулого року насамперед через трагедію Каховської ГЕС: після руйнування греблі багато шкідливих речовин потрапило у море, і всі про це знали. Через це в Одесі в 2023 році пляжний сезон офіційно розпочався лише 11 серпня, було відкрито не багато пляжів. У 2022 воєнна небезпека була занадто велика, доступ на пляжі був закритий.

При тому, що до війни у такі ж «гарячі» вихідні до міста приїжджали 50 – 70 тисяч туристів, тобто трохи більше, ніж зараз.

Але з того часу деякі готелі закрилися, тому зараз трохи менше. Проте, ми бачимо, що туристичний потенціал Одеси знову має великий попит, – наголосив фахівець.