Одеську митницю обшукували через нелегальний експорт зерна

Сьогодні детективи Бюро економічної безпеки проводили обшуки на Одеській митниці у справі про нелегальний експорт зерна. Факт обшуків підтвердили у пресслужбі Територіального управління БЕБ в Одеській області.

Спочатку інформація поширилась соціальними мережами. Зокрема, журналістка Ірина Гриб стверджувала, що БЕБ “допрацьовує справу річної давності”, а видання РБК-Україна — що “працівникам митниці, які залучені до схеми експорту нелегального зерна, вручають підозри та клопотання про тримання під вартою”.

ОНОВЛЕНО.  Чинних та колишніх службових осіб Одеської митниці викрили у зловживанні службовим становищем, а також у допомозі компанії-експортеру соняшникових культур ухилитись від сплати податків, повідомили у БЕБ.

П’ятьом учасникам схеми повідомили про підозру За даними слідства, посадовці видали компанії-експортеру сертифікати щодо походження сільськогосподарської продукції задля зменшення експортного мита з 10% до 3.6 % та 2,7 %. Завдані державі збитки складають понад 13 мільйонів грн.

Джерело