Одеський виконком погодив демонтаж 19 пам’ятників

26 вересня виконавчий комітет Одеської міської ради призначив управління капітального будівництва відповідальним за проєктування демонтажу 19 пам’ятників у місті. Серед них – пам’ятники Горькому, Бабелю, Пушкіну, Висоцькому, а також меморіали ордена Леніна та інші.

Про це було оголошено на засіданні виконкому, передав кореспондент “Інформеру”. Управління капітального будівництва буде займатися організацією демонтажу, а міська рада звернеться до Міністерства культури України для узгодження дій щодо об’єктів, розташованих на території Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Заступник директора з питань ЮНЕСКО та охорони культурної спадщини Федір Стоянов наголосив на необхідності дотримання міжнародних норм, які вимагають інформування Комітету ЮНЕСКО про будь-які зміни, що можуть вплинути на культурну цінність об’єкта.

Заступник мера Олександр Філатов зазначив, що на найближчій сесії міської ради буде розглянуте питання фінансування проєктних робіт з демонтажу пам’ятників. Після отримання результатів експертизи, депутати визначать точну вартість робіт та ухвалять рішення щодо подальших дій.