Одеситів і жителів міста запрошують до Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині»

В Одесі протягом 7-9 червня в Одесі відбудеться Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині», передав кореспондент «Інформеру» з брифінгу.

Захід покликано сприяти відродженню і розквіту культури в Україні, а також стимулювати розвиток книговидавничої справи та книгорозповсюдження.

На цій виставці свою продукцію представлять понад 60 українських видавництв. Зустрічі будуть відбуватися декілька днів у різних локаціях, зокрема в Одеській на­ціо­нальній на­у­ко­вій біб­ліо­те­ці (м. Оде­са, вул. Па­сте­ра,13).

Ще у Чорноморську відбудеться виїзне «Свято української книги», а також конкурс «Краща книга виставки-форуму «Українська книга на Одещині»-2024» тощо.

Під час виставки-форуму будуть творчі зустрічі з українськими письменниками і громадськими діячами — Андрієм Кокотюхою, Ярославом Грицаком, Мирославом Дочинцем, Віталієм Запекою, Владою Литовченко, Тарасом Федюком та іншими.

Кожна з локацій матиме укриття на випадок загрози з боку РФ. Організатори закликали відвідувачів у разі небезпеки проходити до безпечних місць.

Цей захід організовують Одеська національна наукова бібліотека, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова».