Одеситка-шашистка здобула перемогу на турнірі в США

Нещодавно у в Гантингтоні (штат Нью-Йорк) завершився 12-й турнір зі 100-клітинкових шашок US OPEN 2024 Kolman Turiy Memorial. У турнірі взяли участь 25 шашистів з США, Китаю, Тайваню, Монголії, Домініканської Республіки та інших країн.

Україну представляла лише одеситка Вікторія Мотрічко — міжнародний гросмейстер, Заслужений майстер спорту України та чемпіонка світу з шашок, про що розповіли в Одеській облдержадміністрації, передає інформаційна агенція «Юг.Today»

«Ми вітаємо нашу неперевершену шашистку з впевненою перемогою», – пишуть в Одеській ОВА.

У класичній грі Вікторія впевнено перемогла у загальному заліку та стала найкращою серед жінок. Також спортсменка отримала приз за найкраще закінчення партії — 8 турі проти американця Клода Булота.

Цікавим є факт того, що турнір носить ім’я людини, пов’язаної з Одесою — Турій Колман, видатний шашист, що емігрував з Одеси в 90-х роках. Його донька — Любляна — зараз є організатором US Open Kolman Turiy Memorial.

«…мені дуже приємно відзначити, що спеціальний приз, започаткований нашою родиною, який щорічно вручається на всіх US Open за найкращий ендшпіль у турнірі, цього року дістався Вікторії за одну з її партій, а отже — і Одесі. Сил та стійкості одеситам, слава Україні!» — зазначила Любляна.

Джерело