Одеситці, яка спалила продану квартиру, загрожує до 10 років ув’язнення

В Одесі жінка отримала підозру за двома статтями — проникнення до чужого житла та його підпал. Їй загрожує до десяти років увʼязнення. Про це 25 жовтня повідомили у поліції Одещини.

Подія сталась улітку в житловому будинку Хаджибейського району Одеси, там загорілась квартира. Вогонь пошкодив усе, включно з опорними конструкціями. Правоохоронці встановили, що до пожежі причетна колишня власниця.

У ході досудового розслідування встановили, що 34-річний чоловік придбав за 1,5 мільйона гривень квартиру у 36-річної жінки та дозволив їй безоплатно там пожити, доки не заселяться нові мешканці.

“Коли ж настав час з’їжджати, це її образило. Виселившись, ввечері жінка повернулась, проникла в житло через вікно, розбивши його молотком, який принесла з собою, підпалила матрац на ліжку і втекла”, — розповіли подробиці в поліції.

Також правоохоронці встановили, що у 2024 році жінка була засуджена за незаконне зберігання наркотиків й отримала покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень.

Жінка отримала підозру за ч. 1 ст. 162 та ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Наразі працівники поліції клопочуть у суді щодо обрання їй запобіжного заходу.