Одна з одеських шкіл потрапила у конфлікт з власниками сховища

Одне з одеських ОСМД не дає дозвіл на відвідування укриття учням з сусідньої школи. Організація встановила правило для користування й вимагає від керівництва дитячого закладу встановлення у приватному сховищі відповідних лавок, за підвищеним прайсом. Про це розповіла директорка департаменту освіти і науки Олена Буйневич на своїй сторінці в Facebook.

За словами керівниці департаменту, сьогодні майже усі школи міста обладнанні укриттями або мають договір на відвідування сховищ поряд із закладами. Однак в Одесі все ще залишаються декілька освітніх навчальних закладів, які не можуть знайти укриття або поки не мають договору на сусіднє. Зараз цю проблему намагаються вирішити.

Так, одна із шкіл зіткнулася із грубістю приватних власників сховища. ОСМД спочатку ніби-то дозволила користуватися приміщенням та попросила заклад облаштувати укриття лавками. Школа надала необхідне – проте лавки виявилися не тими, як хотіли представники організації, тому стали вимагати лише ті, які на їх думку краще будуть виглядати, а саме відкидні.

Причому спочатку два місяці динамили молодого директора, поки не втрутився очільник району, відмовлялись цілком придатне приміщення здавати як укриття. Бо це ж ви що. Це тільки в школах і садочках можна дітей тіснити. Вранці, кажуть, гроші (лавочки), ввечорі – хай дітки заходять. І стільці, що в школі є, їх не влаштовують. Лавочки давайте! Відкидні, – розповіла Олена Буйневич.

У дирекції школи пояснили представникам ОСМД, що усі меблі у школу закупають за державні кошти та лавки у іншу організацію заклад закупляти не має права, їм відповіли, вимагають зібрати кошти з батьків.

Офіційно: одеські заклади освіти продовжать, попри діючі норми, пускати до своїх укриттів всіх, хто опинився у небезпечній ситуації. Бо освітяни і діти – люди. На відміну від жлобів. І стільчики зі столиками та водичку ми в них безкоштовно для відвідувачів поставили. Бо можемо, це в наших будівлях. Я от думаю, а чого батьки цієї школи? Давайте всією Одесою зберемо на конкретну адресу кошти, хай лавочки зроблять. Я гарантую внесок від себе. Завтра запропоную. Погодяться – напишу адресу, — прокоментувала директорка департаменту.

Джерело