Організатори фестивалю у Чорноморську вибачилися за грубе висловлювання Христини Соловій

Скандал у Чорноморську, де на музичному фестивалі «Виделка fest» українська співачка Христина Соловій нецензурно висловилася про колишню назву міста, отримав продовження. Організатори фестивалю звернулися з офіційним вибаченням, до тих містян, кого зачепили слова артистки.

Звернення до учасників фестивалю організатори опублікували на офіційній сторінці проєкту «Виделка fest» в Instagram.

Нагадаємо, під час музичного фестивалю у п’ятницю, 26 липня у перерві між піснями Христина Соловій заговорила про попередню назву міста Чорноморськ – Іллічівськ – і просто зі сцени назвала її «повною х*йн*ю». Після цього разом з публікою, серед якої також були діти, вона гучно декілька разів проскандувала вже нову декомунізовану з 2016 року назву міста – Чорноморськ. Водночас артистка наголосила, що вона не мала злих намірів.

Організатори «Виделка fest» звернулися до гостей фестивалю та мешканців міста Чорноморськ із вибаченнями.

Нам дуже прикро, що це зачепило мешканців міста, яке дало нам можливість провести свій фестиваль. Тож, по-перше, хочемо вибачитись перед усіма, кого зачепили ці слова.

Ми усіляко підтримуємо декомунізацію і раді, що славетне місто біля Чорного моря вже носить назву Чорноморськ. Проте згодні, що висловлення нашої виконавиці було некоректним, – зазначили організатори.

Також вони додали, що надалі упереджатимуть подібні випадки та запевнили, що вони більше не відбудуться.

Джерело