Причина смороду в Одесі залишається невідомою

В Одесі провели дослідження якості повітря через неприємний запах, на який скаржились містяни. Дослідження проводили 25, 27, 28 та 29 липня. Про це  повідомили в Одеській міськраді.

25 липня вимірювання стану атмосферного повітря провело комунальне підприємство “Муніципальний центр екологічної безпеки”. Фахівці відібрали проби за маршрутом: 5-та ст. Великого Фонтану, Автовокзал, вул. Мечникова/ вул. Старопортофранківська, вул. Червонослобідська, вул. Воробйова. Перевищень норм гранично допустимих концентрацій не виявлено, зазначили у міськраді.

27 липня фахівці держустанови “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” провели своє дослідження повітря та поверхні водоймищ на вміст пестицидів. У повідомленні міськради зазначено, що зразки проб відповідали вимогам санітарним нормам.

28 липня провели дослідження повітря на проспекті Небесної Сотні/вул. Інглезі, вул. Малиновського, 61 та вулиці Преображенській. Проби відібрали на такі показники: діоксид сірки, діоксид азоту, сірководень, окис вуглецю, пил, сажа, аміак. Перевищень також не зафіксували.

29 липня служба екологічного контролю “Муніципального центру екологічної безпеки” провела дослідження повітря у двох точка — Об’їзна дорога (санаторій Куяльник) з 08:10-08:30. та Шкодова гора з 08:40 – 09:00. Перевищень також не виявили, повідомили в міськраді.

Що стало причиною смороду, який кілька днів поспіль відчували жителі кількох районів Одеси, поки залишається невідомим.

Джерело