Росіяни продовжують посилювати ППО на Кримському мосту — ВМС

Російські війська продовжують стягувати засоби протиповітряної оборони (ППО) на Кримський міст, серед яких навіть виставкові зразки. Окрім цього, на переправі триває будівництво невідомої споруди.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

За словами Плетенчука, російські сили намагаються підтримувати імідж “непотоплюваного авіаносця”, який періодично асоціюють із Кримським півостровом. Основна мета росіян — зберегти можливість використання Криму як військової бази та плацдарму для запуску ракет.

Також Плетенчук зазначив, що окупанти прагнуть продовжувати використовувати Крим як важливий логістичний вузол для забезпечення своїх сил на півдні. На Кримському мосту можна побачити різні системи ППО, включно з виставковими комплексами.

Коментуючи будівництво “загадкової споруди” на Керченській переправі, він припустив, що вона може бути перепоною проти дронових атак або альтернативним переходом. Однак, через початок сезону штормів, існує ймовірність, що споруда не буде завершена або залишиться невидимою до кінця цього року.