Сьогодні, 7 липня, – День Військово-Морських Сил Збройних Сил України

Сьогодні українці відзначають День ВМС. Військово-Морські Сили Збройних Сил України особливо близькі жителям нашого міста, бо Одеса – морська столиця України. Усім відомо про величезну роль військових моряків які з початку війни боронять від рашистів море і досягли значних успіхів.

Зокрема, ворог вже давно не спроможний проводити масштабні операції в українській акваторії, його кораблі відсунути далеко на схід.

Військові моряки разом із іншими складовими Сил оборони України завдають значних втрат ворожому флоту, ми зуміли перетворити понад 25 тисяч квадратних кілометрів моря у сіру зону, куди окупант боїться заходити, та змусили його переховувати кораблі у гаванях та закритих акваторіях.

Це дозволило відновити цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря та дало чіткий сигнал усьому світу – Україна – морська держава, і ми спроможні відстоювати, боротися за свої інтереси в морі, – зазначив у вітальній промові до свята Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

Він відзначив ВМС б’ють ворога не лише у морі, а й на суші. Відважні воїни Корпусу Морської піхоти та представники інших структур і підрозділів ВМС ЗС України не лише зупинили ворога у найважчий період війни, а й успішно стримують його та разом з побратимами звільняють нашу землю від загарбників.

Напередодні свята Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа вчергове провідав військовослужбовців ВМС, які знаходяться на лікуванні після отриманих в боях поранень. З нагоди Дня ВМС ЗС України він вручив відважним захисникам заслужені державні нагороди, відомчі відзнаки та цінні подарунки.

Джерело