Стало відомо, як буде організований навчальний процес на Одещині

З понеділка, 2 вересня, в Одеській області стартує навчальний процес. Цього року 90 %, а це 650 шкіл області, працюватимуть в очному та змішаному форматах. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Возможно, это изображение 7 человек, ребенок, косы и текст

573 садочки мають укриття і готові надавити послуги в очному форматі — це на 100 закладів більше, ніж минулого року. Ще частина перебуває в процесі підготовки безпечних умов перебування дітей. Дистанційне навчання надаватимуть 102 дитячі садочки та 52 школи.

Новий навчальний рік розпочнеться для 241 тисячі учнів, з них 14 тисяч внутрішньо переміщених осіб. До освітнього процесу цього року долучаться понад 18 тисяч першокласників, ще близько 26 тисяч дітей, які наразі перебувають за кордоном, матимуть доступ до української освіти.

Органи місцевого самоврядування вживають всіх необхідних заходів для організації безоплатного та безпечного перевезення дітей до шкіл та у зворотному напрямку. Цього року планується закупити ще 26 шкільних автобусів, зокрема для дітей з особливими освітніми потребами. Також цього року Одещина отримала понад 500 млн. грн додаткових коштів від уряду на облаштування укриттів.