Суд визнав, що одеські чиновники передали гуманітарні генератори у приватні руки

Скандал з генераторами, які Одеська мерія отримала у якості гуманітарної допомоги отримав продовження. Приблизно 15 генераторів незаконно потрапили до приватників – про це йдеться в ухвалі Київського районного суду про арешт майна директора Комунального підприємства «Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство».

В його смартфоні слідчі шукають докази того, яким чином гуманітарні генератори опинилися в місцях, які не пов’язані з критичною інфраструктурою. Так в ухвалі відзначено тільки 2 гуманітарних генератори, які працювали в бізнесі – «FG WILSON Р65-5» (65 кВт) інв. № 5544 знайшли в ресторані «Vinobroteria», а генератор бензиновий «Paramac РX8000» (5,4 кВт) інв. № 5523 знайшли на автомийці «CARat». Власники цих бізнесів мають тісні зв’язки з одеськими чиновниками.

Таким чином, посадові особи Комунального підприємства «Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство», шляхом зловживання своїм службовим становищем та вступивши в злочинну змову з посадовими особами Одеської міської ради, в умовах воєнного стану здійснили привласнення електрогенераторів, які перебували в їх віданні, у період часу 2022-2023 року.

Зазначимо, що 12 гуманітарних генераторів все ж таки працювали за призначенням – в одеських лікарнях та поліклініках. В Одеській мерії заявили раніше, що всі публікації, в яких Одеську міську раду звинувачують у неналежному використанні генераторів, вважають свідомою дискредитацією міської влади та нанесенням репутаційної шкоди на міжнародній арені.

Джерело