Уроженка Одеси стала лауреаткою міжнародної журналістської премії

Переможців оголосив Міжнародний центр журналістів (ICFJ) 12 червня. Журналістка-розслідувачка проєкту «Схеми» видання Радіо Свобода стала однією з трьох цьогорічних лауреатів премії імені Джеймса Найта. Про це лауреатка премії Валерія Єгошина  повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Премія імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) визначає медійників за винятковий вплив журналістів та їхньої відданості у викритті неправомірних дій.

Журналістка з Одеси Валерія Єгошина стала лауреаткою перстижної міжнародної  премії імені Джеймса Найта — УСІ Online

Тішуся, що моя робота для Схеми: корупція в деталях – RFERL Радіо Свобода, пліч-о-пліч у команді, з якою ми – єдиний спрацьований механізм та взаємопідтримка, так високо оцінена. Тішуся, що ще і в такий спосіб Україна вкотре прозвучать на світовій арені і ми якісною роботою долаємо цей горезвісний «Ukraine fatigue», – зазначила Валерія Єгошина.

Журналістку відзначили за документування впливу війни РФ на Україну, розслідування воєнних злочинів російської армії, викриття корупційних схем на українських військових контрактах, пише видання «Радіо Свобода». Члени журі окремо відзначили репортажі Валерії Єгошиної з деокупованих територій, а також її вміння технічно аналізувати записи з мобільних телефонів і супутникові знімки.

Матеріали Валерії про війну в Україні – потужні, ініціативні, розумні та інноваційні. Але, перш за все, сміливі, – сказав суддя міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта та виконавчий редактор агентства Reuters Саймон Робінсон.

Крім української журналістки, відзнаку отримали репортер Джон-Аллан Наму з Кенії та редакторка Рана Саббах з Йорданії. Зазначимо, за 26 років з моменту заснування премії Валерія Єгошина стала другою представницею медіа з України, яка отримала цю відзнаку. Першими у 2022 році стали Мстислав ЧерновЄвген Малолєтка та Василіса Степаненко за документування російського вторгнення та облоги Маріуполя.

Нагородження переможців відбудеться у Вашингтоні 14 листопада.

Зазначимо, Валерія Єгошина Єгошина родом з Одеси, закінчила Національний університет ОНУ ім. І. І. Мечникова та працювала тут в різних виданнях. У 2015 році переїхала до Києва де і нині займається професійною діяльністю.

Джерело