В Ізмаїл привезли виставку “(Не)помітні історії”

Вона розповідає про те, що скрізь є люди, які через повномасштабну війну змушені були покинути свій дім, однак їхні історії не завжди помічає суспільство.

Фотопроєкт розповідає історії дев’ятьох людей, які пережили полон, депортацію, зазнали сексуального насильства та були змушені залишити свої домівки на тимчасово окупованих територіях. На світлинах зображені найцінніші речі, які герої забрали з собою під час евакуації: ключі від квартири в Бердянську, книга з маріупольської бібліотеки, синьо-жовта стрічка, з якою герой пройшов полон у Херсоні.

"(Не)помітні історії": на Одещині відкрили фотовиставку

На Одещині відкрили фотовиставку"(Не)помітні історії"

Привезти експозицію в Ізмаїл допоміг Фонд ООН з народонаселення. За словами організаторів, головна мета виставки — показати, що війна може торкнутися кожного та нагадати про долі мільйонів людей, які, рятуючись від війни, покинули свої домівки.

"(Не)помітні історії": на Одещині відкрили фотовиставку
"(Не)помітні історії": на Одещині відкрили фотовиставку про ВПО

Виставку розмістили в одному з часто відвідуваних місць – на базі Центру дозвілля “Палац спорту”. Тут вона перебуватиме два тижні. Далі поїде до інших міст країни. До цього вона вже встигла побувати у Чернівцях, Полтаві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Кропивницькому, Мукачеві, Києві, Запоріжжі та Львові.

Джерело