В Одесі можуть виділяти 35 млн грн на ремонт пошкодженого росіянами ліцею

На капітальний ремонт Одеського ліцею “Михайлівський”, розташованого на площі Михайлівській, 10, який був пошкоджений під час російської атаки 29 грудня 2023 року, планується виділити 35 млн гривень.

Кошти на ремонт передбачені в бюджеті, а їх виділення має бути затверджене на сесії 26 червня. Попередньою рішення вже схвалили під час депутатської комісії з питань планування бюджету та фінансів, передав кореспондент “Інформеру”.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов сказав, що спочатку на ремонт закладу виділили шість мільйонів гривень, а на заміну вікон домовилися з благодійним фондом “Леруа Мерлен Солідарність”.

Департамент освіти та науки замовив проєкт. Під час експертизи з’ясувалося, що вибух значно пошкодив технічні характеристики будівлі. Вона потребує термінового ремонту конструкцій, укріплення фундаменту тощо.

На засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 25 червня, депутати підтримали рішення передати проєкт капремонту закладу до управління капітального будівництва.

“На завтрашню сесію вносимо зміни до бюджету, яким зокрема виділяємо 35 млн гривень, аби якнайшвидше виконати відновлювальні роботи й дати можливість відвідувати школу в новому навчальному році”, — сказав Труханов.