В Одесі обговорили проблеми з мобільним зв’язком під час блекаутів

Возможно, это изображение 13 человек

В Одесі провели зустріч з керівниками регіональних підрозділів операторів мобільного зв’язку та представниками комунальних підприємств міста, щоб обговорити функціонування електронних комунікаційних мереж (мобільного зв’язку) місті в умовах можливих відключень електропостачання та визначити перспективи розширення мереж для впровадження нового стандарту зв’язку. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Учасники зустрічі визначили об’єкти інфраструктури, які можуть бути використані для розміщення базових станцій, наявні системи резервного живлення та їх здатність підтримувати роботу під час відключень, можливість впровадження нових технологічних рішень.
Вони розробили алгоритм спільних дій щодо створення нових місць для базових станцій мобільного зв’язку з метою забезпечення стабільним покриттям всіх районів міста, включаючи густонаселені та віддалені території.

«У сучасному світі мобільний зв’язок – це не просто дзвінки та повідомлення. Це доступ до інформації, безпека, зв’язок із близькими в надзвичайних ситуаціях. Забезпечення стабільного зв’язку є критично важливим, особливо під час війни. Ми вдячні операторам мобільного зв’язку та представникам комунальних підприємств міста за їхню готовність до співпраці та швидкі дії. Спільними зусиллями ми зможемо створити надійну систему комунікацій», – зазначив заступник голови Одеської ОВА Сергій Кропива.