В Одесі покажуть трагікомедію про вареники та 90-ті

В Одесі 3 вересня на сцені театру Музичної комедії покажуть вперше виставу-переможця фестивалю-премії “ГРА” “Сімейний альбом” італійського режисера Маттео Спіацці. Виставу поставив Київський академічний театр драми та комедії.

Ми підглядатимемо за життям сім’ї, що проживає в Україні в 90-х роках. Сім’ї, в якій поєднують своє буття три покоління. Те, що раніше мало величезне значення – дуже швидко перестає цінуватись нащадками. Ми перемістимось в часи розпаду СРСР, опинимось на зломі часів. Саме тоді, коли Америка почала з’являтись на полицях наших магазинів.

І давайте уявимо, що всі актори будуть в масках? В модернових масках «Commedia dell’Arte». Як же без них? Адже, режисер цієї вистави – Маттео Спіацці (Італія).

Маттео Спіацці – відомий режисер, актор, викладач драми та організатор театральних подій. Працював в театрах Італії, Польщі, Словенії, Естонії, Австрії, Білорусі, Еквадорі. Маттео спеціалізується на сучасній «Commedia dell’Arte» («Комедія масок») – вид італійського народного театру, вистави якого створюються методом імпровізації, за участю професійних акторів, одягнених в маски.

«Сімейний альбом/ Album di Famiglia» перша вистава Маттео Спіацці в Україні. Виставу створено за підтримки Посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури в Україні.

Вистава-переможець ІІІ Фестивалю-премії “GRA” 2019-го року – «Найкраща пошуково-експериментальна вистава».

Мова вистави – Без слів. Увага! Задля відтворення контексту, історичної правди, витоків та причин з наслідками, в яких ми живемо сьогодні, у виставі використані фрагменти реклами та серіалу, які в 90-ті роки в українському телепросторі демонструвалися російською.

Додаткова інформація – у виставі лунають гучні звуки та постріли.

Джерело