В Одесі правозахисники обговорювали права дітей

27 червня 2024 року в Одеській обласній прокуратурі відбувся круглий стіл щодо захисту прав дітей під час досудових розслідовань. Про це повідомляє сайт Одеської міської ради.

Захід відбувся за участі представників Одеської обласної прокуратури, Національної поліції, Одеської міської ради, Південного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги, громадського руху «Віра, Надія, Любов», громадських організацій та міжнародних фондів.

Під час зустрічі обговорено проблемні питання та шляхи підвищення ефективності організації роботи при здійсненні профілактичної роботи серед дітей, проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях, що зачіпають інтереси дітей.

Наголошено на необхідності вжиття вичерпних заходів для захисту дітей від повторної травматизації під час здійснення досудового розслідування кримінальних проваджень зазначеної категорії, застосування принципу дитиноцентризму, коли дитина, її індивідуальність, потреби, інтереси, права та свободи перебувають у центрі уваги, а також важливості впровадження узгоджених міждисциплінарних методів роботи.