В Одесі презентували Українську асоціацію жінок в кіно- та медіаіндустрії

В межах кіноіндустрії ОМКФ відбулася українська презентація Української асоціації жінок в кіно- та медіаіндустрії (UFFI), яка вперше була презентована в липні на кіноринку Каннського кінофестивалю – в Українському національному павільйоні.

Засновниці організації – продюсерка та режисерка, яка отримала нагороду «Телетріумф» за найкращу режисуру (2012 р.), увійшла в список «Топ найкращих молодих медіаменеджерів 2018 року», член жюрі Міжнародного кінофестивалю Banff (Канада) у 2015 р. – Ксенія Бугрімова та продюсерка, фінансист в кіноіндустрії Лариса Гутаревич розповіли про цінності UFFI та вектори її розвитку.

UFFI – організація, яка має на меті підтримку жіночого кінематографічного руху, присвяченого просуванню, професійному розвитку та досягненням жінок у здобутку спільних цілей щодо рівних можливостей безвідносно гендеру у кіно- та медіаіндустрії.

Це ком‘юніті, що створює комфортне оточення для жінок кіно- та медіаіндустрії для ко-творчості, ко-продюсування та розширення корисних зв‘язків.

Можливості UFFI:

  • Доступ до міжнародних баз даних – нові контакти, знання щодо нових подій тощо. Розширення знайомств та зв‘язків.
  • Юридичні та фінансові консультації.
  • Створення рівних можливостей для жінок та чоловіків в кіно- та медіаіндустрії.
  • ідтримка у створенні якісного та конкурентного кіно.
  • Популяризація проектів членів організації.
  • Організація великих панельних дискусій щодо гендерних питань із залученням міжнародних експертів.