В Одесі розглядають справу пенсіонера СБУ з Херсона

 Геннадія Сємілєтова обвинувачують у співпраці з російською окупаційною владою. На вчорашньому засіданні Малиновський суд Одеси розглянув частину доказів у справі, а також прокурор клопотав про продовження запобіжного заходу для підсудного.

Геннадію Сємілєтову інкримінують пособництво державі-агресору. За версією сторони обвинувачення, чоловік допомагав російській владі у Херсоні підбирати людей для роботи в окупаційній службі безпеки з-поміж колишніх колег. Сам Сємілєтов свою вину не визнає та заявляє, що йому не пропонували вербувати людей.

Суд вивчав письмові докази. Зокрема, Херсонська обласна прокуратура передала докази з телефону обвинуваченого. За словами прокурорів, там є листування з користувачем російського номера. Також на цьому засіданні прокурор попросив суд розглянути відео допиту двох свідків, який відбувся у Херсоні під час досудового розслідування.

Крім цього, прокурор висунув клопотання про продовження запобіжного заходу для обвинуваченого у вигляді тримання під вартою. Своє клопотання також подав підсудний — він попросив суд змінити запобіжний захід, оскільки вважає, що тримання його під вартою є безпідставним.

Розгляд цих клопотань суд переніс — у будівлі вимкнули електроенергію. Наступні засідання попередньо призначили на 12 вересня о 13:30 та на 1 жовтня о 14:00.

Джерело