В Одесі трьом жителям оголосили вироки через запуск феєрверків

На Одещині троє чоловіків, які запускали феєрверки у період воєнного стану, отримали вироки суду.

Перший випадок трапився наприкінці лютого 2023 року. Чоловік випустив феєрверк на 16 пострілів у дворі на вулиці Академіка Заболотного. Його затримали 23 лютого. Він пояснив, що придбав піротехніку кілька років тому і, будучи під впливом алкоголю на честь Масниці, вирішив запустити її у своєму дворі. Крім цього, його засудили за крадіжку до п’яти років позбавлення волі та наклали штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Другий засуджений — 25-річний мешканець Одеського району. У серпні 2023 року він запустив салют на 25 пострілів на одній з вулиць Великого Фонтану поруч з готельним комплексом, виконуючи замовлення на святкування. Його затримали поліцейські.

Третій засуджений — 32-річний одесит. У січні 2024 року він вирішив привітати дружину свого друга з днем народження, запустивши салют на 20 пострілів на Люстдорфській дорозі.

Усі троє були звинувачені в хуліганстві згідно зі статтею 296 Кримінального кодексу України. Суд визнав чоловіків винними: перший отримав 5,3 року ув’язнення та 17 тисяч гривень штрафу за всі скоєні злочини; інші двоє були засуджені до одного року ув’язнення кожен.

Джерело